Ontdek wat deze opleiding jou kan bieden!

 


 

Een 10 voor Correspondentie: steengoede e-mails schrijven

Livetraining en coaching voor steengoede e-mails. Teksten uit jouw eigen werkpraktijk, persoonlijke feedback en direct toepasbare tips. Jouw mails zijn direct duidelijk en hebben effect. 😀
Deelnemerskosten

€ 999,00

vrij van BTW

Fill 1 Copy 5

Lesgeld

€ 999,00

Totaal excl. BTW

€ 999,00

BTW

€ 0,00

Totaal incl. BTW

€ 999,00

Icon

5% SLIM-werkgeverskorting van Opleidingvinden.nl! Klik hier om te zien hoe je deze korting krijgt.

Icon

Na inschrijving 2 weken bedenktijd voor consumenten

Startdata in een groep op locatie en online
Locatie:
Utrecht
Start:
17-09-2024
Locatie:
Utrecht
Start:
14-11-2024
Locatie:
Utrecht
Start:
17-12-2024
Opleidingsinformatie
Opleidingssoort
Training
Opleidingsmethode
In een groep op locatie en online
Type certificaat/diploma
Certificaat
Naam
Certificaat van opleider
Opleidingsduur
12 maanden
Aantal lesdagen
2
Min. deelnemers
3
Max. deelnemers
10
Na-/bijscholingspunten
12 PE-punten (Bureau Wbtv)
Studiebelastingsuren
12 per opleiding
Tijdstip
Ochtend, Middag, Overdag
Taal in opleiding
Nederlands
Vooropleiding en toelatingscriteria
Vooropleiding
Niveau aangepast aan deelnemers
Livetraining en coaching voor steengoede e-mails. Teksten uit jouw eigen werkpraktijk, persoonlijke feedback en direct toepasbare tips. Jouw mails zijn direct duidelijk en hebben effect. 😀

Voor jou!
Vind jij e-mails en brieven schrijven soms lastig? Of denk je dat de mails en brieven die jij schrijft voor verbetering vatbaar zijn, bijvoorbeeld in opbouw, toon of stijl? 

De training Een 10 voor Correspondentie neemt al jouw onzekerheden weg. Je leert een scala aan eenvoudige en direct toepasbare technieken, waarmee je zakelijke correspondentie onmiddellijk sterk zal verbeteren. De dag livetraining wordt gevolgd door een coachingstraject, met pe

...

Voor jou!
Vind jij e-mails en brieven schrijven soms lastig? Of denk je dat de mails en brieven die jij schrijft voor verbetering vatbaar zijn, bijvoorbeeld in opbouw, toon of stijl? 

De training Een 10 voor Correspondentie neemt al jouw onzekerheden weg. Je leert een scala aan eenvoudige en direct toepasbare technieken, waarmee je zakelijke correspondentie onmiddellijk sterk zal verbeteren. De dag livetraining wordt gevolgd door een coachingstraject, met persoonlijke feedback op jouw eigen teksten.

1 dag livetraining, op locatie of online
aanvullend coachingstraject


Wat kun je verwachten?
In deze workshop leer je hoe je vlot en met zelfvertrouwen e-mails en brieven schrijft: modern, klantgericht, duidelijk, goed opgebouwd en met de juiste toon. In de uitgebreide cursusmap vind je naast theorie, oefeningen en cases ook goede voorbeeldteksten en kant-en-klaar bruikbare openingszinnen en slotzinnen.
Graag ontvangen we voorafgaand jouw eigen teksten, zodat we die kunnen analyseren en je direct toepasbare tips kunnen geven.
Na afloop van de training volgt een coachingstraject, waarin je persoonlijke feedback krijgt op na de training geschreven teksten. Zo zet je helemaal de puntjes op de i!


Trainingsmodulen

 • huisstijl en vormgeving
 • de indeling van je tekst: aanhef, adressering, slotformule, enz.
 • het doel van de e-mail/brief
 • een heldere opbouw van de tekst
 • een efficiënt schrijfproces
 • het vinden van de juiste toon
 • positief schrijven
 • schrijfstijl: leesbaarheid, stijlfouten, vermijden van clichés
 • klantgerichte begin- en eindzinnen
 • aantrekkelijk en klantgericht formuleren
 • correspondentie via brief of e-mail: wat zijn de verschillen?
 • verschillende typen e-mails en brieven
 • handige tips voor een goede e-mail
 • jouw eigen teksten langs de lat: wat kan er beter?
 • de 10 gouden regels voor e-mails en brieven

Na de training krijg je coaching
Na de live trainingsdag ga je aan de slag met jouw nieuw verworven schrijfskills. Als jij eraan toe bent, geef je een seintje en dan krijg je schrijfcoaching. Samen met de schrijftrainer bekijk je jouw nieuw geschreven teksten. Je krijgt persoonlijke feedback en tips om nóg beter te worden. Samen zetten jullie helemaal de puntjes op de i.

 

Intake
Voorafgaand zenden wij je een intakeformulier waarop je kunt aangeven welke knelpunten jij ervaart in jouw correspondentiepraktijk. De trainer besteedt daar dan extra aandacht aan.


Eigen teksten
We nodigen je uit om van tevoren voorbeelden van jouw eigen correspondentie aan te leveren. De trainer geeft daarop gerichte feedback en praktische tips voor directe verbetering.


Handig naslagwerk
Je krijgt een mooie en overzichtelijke cursusmap, waarin alle behandelde theorie, actuele regels, oefeningen en cases mét uitwerkingen helder op een rij staan. Daarnaast vind je in deze uitgebreide map mooie voorbeeldteksten en kant-en-klaar bruikbare openingszinnen en slotzinnen, en voorbeelden van goede brieven en mails. Bovendien bevat de map extra oefeningen met uitwerkingen om verder te oefenen met het geleerde. De map zal uitstekend dienst blijven doen als naslagwerk.


De Alfabeta-aanpak
De aanpak van Alfabeta tijdens trainingen is concreet, interactief en levendig. Wij werken met het uitgangspunt: leren-door-doen. Zeker als jij gewend bent heel de dag actief aan de slag te zijn, is dit een beproefde werkwijze.

Tijdens de training wisselen we theorie en oefenen op levendige wijze af. De trainer legt aan de hand van een heldere diapresentatie stapsgewijs de theorie uit. Elk onderdeel wordt direct geoefend, zodat je de regels meteen kunt intrainen en merkt of je de stof begrepen hebt.

De deelnemers aan de training leren van en met elkaar. Werkvormen worden afgewisseld: in duo’s, soms individueel, soms in groepsverband. Afwisselend, levendig en gezellig! Je krijgt persoonlijke feedback en concrete, direct toepasbare tips.


Leren is leuk!
De sfeer tijdens de training is gezellig en respectvol. Geen vraag is te veel of te gek en de les is niet stoffig of saai, maar sprankelend en er is zeker ruimte voor humor. Taaltraining is bij Alfabeta namelijk hartstikke leuk.

Lees meer
5% SLIM-werkgeverskorting bij Opleidingvinden.nl

Onze bijdrage aan jouw opleidingsbudget: 5% korting op het lesgeld van je opleiding als je werkgever betaalt. 

Voor alle werkgevers en werknemers. Gewoon bij je boeking, zonder extra moeite.

Aanbieder
Het leukste taalbureau van Nederland. Laagdrempelig, humoristisch, luchtig. Al jaren Beste Opleider van Nederland. Flexibel, toegankelijk, persoonlijk. Kleine groepen, groot effect.
Alfabeta Tekst en Training
Alfabeta Tekst en Training
Cedeo
Cedeo
CRKBO
CRKBO
Beste Opleider van Nederland
Beste Opleider van Nederland